Payroll Professionals is gespecialiseerd in het verlonen van medewerkers. Wij zijn de juridische werkgever van vele medewerkers, die het werk waarvoor ze betaald worden voor een andere organisatie dan Payroll Professionals doen – namelijk voor de klant van Payroll Professionals. Naast Payroll Professionals bedienen we onze klanten ook vanuit Payroll VCU. Payroll VCU is de enige payroll organisatie met een VCU certificaat. Waarom we er twee organisaties van hebben gemaakt en het onderscheid zo duidelijk maken? Dat leggen we je graag uit!

Risicovol werk in een risicovolle omgeving

Payroll Professionals is juridisch werkgever van zeer uiteenlopende medewerkers. De één werkt in de horeca, de ander in een kantooromgeving en weer een ander is interieurverzorg(st)er. Maar zijn we juridisch werkgever van medewerkers die risicovol werk doen in een risicovolle omgeving. Daarbij moet je denken aan het uitvoeren van bijvoorbeeld constructie- of onderhoudswerkzaamheden op bouwterreinen, in fabrieken, in werkplaatsen of bij installaties. Om juridisch werkgever te kunnen worden van deze medewerkers, moeten we als payroll organisatie iets extra’s doen.

Payroll VCU

Als payroll organisatie moet je dan namelijk het zogeheten VCU-certificaat behalen. VCU staat voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties. Met de VCU certificering laten we zien dat we op de hoogte zijn van de veiligheidsaspecten en dat we zorgvuldig omgaan met de veiligheid en gezondheid van onze payroll medewerkers, die werken in risicovolle werkomgevingen.

Als medewerkers risicovolle werkzaamheden gaan uitvoeren in een risicovolle omgeving (vaak voor VCA-gecertificeerde aannemers), maar dat op payroll basis doen (en dus niet in dienst zijn van het desbetreffende bedrijf) dan vallen ze bij ons dus onder Payroll VCU.

Het VCU-certficaat komt voort uit de VCA. Een VCA-certificering is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd risico in een risicovolle omgeving. De naam VCU is bedoeld voor die uitzend- en payrollbedrijven die ook daadwerkelijk gecertificeerd zijn.

Voor VCA-gecertificeerde bedrijven

Zoals gezegd moet een payroll bedrijf een VCU-certificaat hebben als de medewerker risicovol werk doet in een risicovolle omgeving, oftewel de branches die verplicht zijn om een VCA-certificaat te hebben. Payroll VCU is dé payroll organisatie voor VCA-gecertificeerde bedrijven die gebruik willen maken van payrolling.

Meer weten?

Wil je meer weten over Payroll VCU? Neem eens een kijkje op payroll-vcu.nl. Ook kun je ons natuurlijk altijd even bellen. Collega René Mollema kan je alles vertellen over onze certificering en over de zaken die komen kijken bij het inhuren van een payroll medewerker als VCA-gecertificeerd bedrijf. Neem contact met René op via 050 528 18 16 of via rene@pprof.nl.