“Zzp’ers lopen opdrachten mis door wet DBA”, kopten diverse media in de afgelopen maanden. Bedrijven zijn sinds de aankondiging van de wet DBA voorzichtiger geworden met het inhuren van freelancers. In de wet is het toezicht op schijnzelfstandigheid namelijk verscherpt. Hoewel de wet is bedoeld om de zzp’er te beschermen, is het juist deze doelgroep die de dupe is geworden. Daarom nam staatssecretaris Wiebes onlangs de beslissing om de Wet DBA in de ijskast te zetten. Desondanks blijft er grote onzekerheid. Bedrijven zijn bang voor fikse naheffingen of boetes, waardoor de zzp’er niet of veel moeilijker aan de bak komt. Om te voorkomen dat ze iets fout doen, stoppen de bedrijven liever de samenwerking. Payroll biedt uitkomst voor zzp’ers!

Payroll voor zzp

Als zzp’er doe je alles zelf. Acquireren, offreren en factureren, het regelen van je verzekeringen en het bijhouden van je boekhouding. Hoewel je misschien graag anders zou willen, ben je met meer bezig dan alleen het uitoefenen van je beroep. En dan moet je er ook nog voor zorgen dat je de juiste (model)contracten met je opdrachtgevers afsluit. Met een payroll constructie ben je verlost van de administratieve rompslomp. Payroll zorgt ervoor dat jij je weer met je vak bezig kunt houden.

Payroll Professionals voor zzp’ers

Door als zzp’er een payroll bedrijf in te schakelen, verleg je het juridisch werkgeverschap naar – bijvoorbeeld – Payroll Professionals. Voor de wet ben je dan in loondienst bij Payroll Professionals, terwijl je in de praktijk gewoon eigen baas bent en blijft. Zo bepaal je zelf je salaris en hoeveel je werkt. Het grote verschil zit ‘m in het feit dat je risico’s gedekt zijn en dat je een goed pensioen opbouwt. Bovendien verzorgen wij je administratie en het incassotraject van A tot Z, óók in het geval van niet-betalende debiteuren.

De voordelen van een payroll constructie voor zzp’ers op een rij:

  • Je inkomen is gewaarborgd. Payroll Professionals verzorgt de facturatie aan klanten en gaat eventuele discussies over betaaltermijnen voor je aan. Betaalt een klant niet of slecht? Dan ontvang je gewoon salaris; van ons. Wij zorgen ervoor dat we het bedrag incasseren bij de desbetreffende debiteur of schakelen een incassobureau in.
  • Je bent goed verzekerd én bouwt een pensioen op. Schakel je Payroll Professionals in, dan zijn al je (ondernemers)verzekeringen goed geregeld: van pensioen tot WW en van arbeidsongeschiktheid tot Ziektewet. Je krijgt namelijk een contract bij Payroll Professionals en komt daarmee bij ons op de loonlijst. Op die manier kun jij zorgeloos ondernemen, terwijl wij alle (dure) verzekeringen voor je regelen.
  • Je administratie wordt verzorgd. Van het incasseren van je rekeningen tot het uitbetalen van jouw salaris of het regelen van je belastingen; doordat het payroll bedrijf juridisch werkgever van je is, wordt dit ook voor je geregeld.

Kortom: payroll is dé oplossing voor zzp’ers die graag de vrijheid van het ondernemen willen combineren met de zekerheden van een vaste baan. Door jou te ontzien van alle administratieve activiteiten, kun jij weer doen waar je goed in bent: ondernemen. Je behoudt volledig je vrijheid als ondernemer, je bepaalt zelf je uurloon en je maakt zelf de (financiële) afspraken met je klanten. Je bent op geen enkele manier aan ons gebonden, maar hebt wel de gemakken van het werken in loondienst.

Meer weten? De adviseurs van Payroll Professionals helpen je graag!