Hier vindt u de frequent gestelde vragen.

Mocht het antwoord u nog geen duidelijkheid bieden, bel ons dan op telefoonnummer +31 (0)50 528 18 16 Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.30 bereikbaar.

Wat is payrolling?

Payrolling is een vorm van uitzenden of detacheren, waarbij een ondernemer zelf personeelsleden werft. Die personeelsleden komen vervolgens in dienst van payroll-professionals.
De ondernemer blijft bepalen wat een medewerker gaat verdienen en kan hem of haar in de praktijk aansturen.

Voor welke ondernemers is payrolling interessant?

In principe voor iedere werkgever, maar vooral voor werkgevers die veel tijdelijk personeel of met een snel wisselend personeelsbestand werken. Payroll Professionals kent de specifieke wensen van de diverse branches en speelt daar met een gerichte benadering op in.

Waarom is payrolling voor mij interessant?

Payrolling is voor u al snel interessant wanneer u zelf uw medewerkers werft, zonder dat u hen in loondienst wilt nemen. Wij nemen dan het werkgeverschap van u over en daarmee dus alle zorgen, risico’s etc., terwijl de medewerkers voor u werkzaam zijn. U betaalt een vast overeengekomen vergoeding per medewerker, afhankelijk van het bruto uurloon, die voor u altijd voordeliger uitpakt dan het inlenen van de medewerker via een uitzendbureau.

Wat verandert er als ik in zee ga met Payroll Professionals?

De belangrijkste verandering is, dat wij het werkgeverschap van u overnemen.
U wordt dan opdrachtgever en hoeft zich niet langer zorgen te maken over wet- en regelgeving of arbeidsrechtelijke vragen. Wij nemen ook de contacten met instanties als het UWV, de Belastingdienst, de verzuimverzekeraar of de Arbodienst over en zorgen voor loonaangiften, verzuimbegeleiding en een tijdige melding als een arbeidsovereenkomst eindigt of verlengd moet worden.

Waarom werkt Payroll Professionals goedkoper?

Wij werken goedkoper dan bijvoorbeeld een uitzendbureau, omdat u zelf zorgt voor de werving en selectie van het personeel, dat vervolgens bij ons in dienst treedt. Daarnaast betaalt u per medewerker alleen de werkelijke kosten per uur, plus een scherp gecalculeerde marge. Omdat wij bij Payroll Professionals volledig zijn gespecialiseerd in het contract- en verloningsproces, kunnen wij goedkoop en efficiënt werken. Daarom pakt payrolling voor u vaak veel voordeliger uit.

Kan ik mijn huidige werknemers ook via Payroll Professionals laten verlonen?

Ja, dat kan. Wij vertellen u graag hoe dat werkt.

Kan ik mijn huidige uitzendkrachten ook via Payroll Professionals laten verlonen?

In de meeste gevallen mag u een uitzendkracht na 26 weken inlenen, zonder ‘afkoopsom’ voor de uitzendorganisatie in dienst nemen. Veelal bevat uw contract met het uitzendbureau zelfs een kortere periode waarna u de uitzendkracht ’transfervrij’ mag overnemen. U kunt de uitzendkracht op dat moment zonder extra kosten onderbrengen bij Payroll Proffesionals.

Kan ik met payrolling flexibeler werken?

Als werkgever bent u veelal gebonden aan de cao van uw branche. Payroll Professionals werkt met de cao voor uitzendkrachten, die optimale flexibiliteit biedt.

Kan ik al mijn medewerkers via payrolling inhuren?

Dat kan, maar wij raden u aan om stafmedewerkers zelf in dienst te houden. Voor het aannemen van nieuwe medewerkers, part-timers of oproepkrachten is payrolling een aantrekkelijke oplossing. Ook voor uitzendkrachten die al langdurig voor u werken, vakantiekrachten, freelancers in loondienst, stagiaires, herintreders, reïntegratiekandidaten en arbeidsgehandicapten is payrolling een uitkomst.

Wat zijn de gevolgen voor de medewerkers?

Uw medewerkers komen juridisch gezien in dienst van Payroll Professionals en vallen onder de cao van de uitzendbranche. Aanvullende afspraken die u al gemaakt heeft, zullen wij respecteren. Payroll Professionals heeft een helpdesk, waar medewerkers terecht kunnen met vragen, bijvoorbeeld over de personeels- en salarisadministratie, de verzuimaanpak en de contacten met de fiscus.

Wie informeert de medewerkers?
Payrolling kan ingrijpende gevolgen hebben voor uw personeel, onder andere omdat ze te maken krijgen met een andere cao. Vanuit ‘goed ondernemerschap’ is het raadzaam om hen vooraf op te hoogte te stellen van de veranderingen. Bij Payroll Professionals nemen wij de uitleg over de veranderingen voor onze rekening. Zo nemen wij u ook die zorg uit handen. Wij staan garant voor heldere informatie en geven adequate antwoorden op alle vragen.

Kortom, met payrolling bespaart u een hoop tijd en kunt u zich volledig richten op uw core business.